Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 oktober 2016

Sociale woningen niet meer haalbaar voor laagste inkomens

OEGSTGEEST > De maximumprijs van zogeheten 'sociale woningen' gaat hoogstwaarschijnlijk met meer dan 50.000 euro omhoog. Hierdoor wordt het voor de laagste inkomens onmogelijk om zo'n sociale woning nog te bemachtigen.

Tijdens een commissievergadering bespraken de politici de Woonvisie. Hierbij informeerde Marnix Groenland van het bureau Companen de aanwezigen over de meest recente ontwikkelingen. In de regio is afgesproken dat een bepaald aantal koopwoningen 'sociaal' moet zijn, dus ze mogen maximaal 198.000 euro kosten. Maar landelijk wordt gekeken of dat bedrag aangepast kan worden.

Groenland liet weten, dat erover gedacht wordt om de maximum verkoopprijs voor 'sociale woningen' op te krikken naar maar liefst 250.000 euro, oftewel een kwart miljoen. Groenland concludeerde hierbij: ,,Het is de vraag of iemand met een inkomen van 30.000 euro per jaar (zo'n woning, JD) kan betalen. De laagste inkomens komen dan niet meer in aanmerking voor sociale koop. Tenzij we ontwikkelaars kunnen vinden die woningen voor 150.000 euro kunnen aanbieden.'' Ronduit schokkend was, dat geen enkele politicus hierna verder ging op deze ontwikkeling.


Joep Derksen