Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Voedselbank slaat nieuwe weg in

KAAG EN BRAASSEM > De Voedselbank Alkemade heeft een nieuwe weg ingeslagen. Na jaren van rumoer, weglopende vrijwilligers en financiële perikelen is er een nieuwe fase aangebroken. En die nieuwe fase begint symbolisch met een nieuwe naam; voortaan heet Voedselbank Alkemade: 'Voedselbank KBEO' (Kaag en Braassem En Omstreken).

De Voedselbank is ontstaan uit de Kringloopwinkel. Bestuurders van de Kringloopwinkel zaten ook in het bestuur van de Voedselbank. De twee organisaties deelden eveneens hetzelfde gebouw: het bleek een moeilijke en in feite onmogelijke combinatie. Ook de kwaliteit van het gebouw liet te wensen over, waar het ging om hygiëne en de mogelijkheden voor opslag en houdbaarheid van de goederen voor de Voedselbank.

Maar met een nieuw bestuur is een nieuw pad betreden. De Voedselbank KBEO heeft zich helemaal losgetrokken van de Kringloop en staat op eigen benen. Bovendien zit de KBEO nu op een nieuwe locatie; Veenderveld 43D in Roelofarendsveen. Nu staat ook niets meer in de weg om een volwaardig lidmaatschap aan te vragen van de landelijke Voedselbanken Nederland. Voorzitter Martijn Koek laat weten: ,,Voor de nieuwe situatie zijn veel investeringen nodig en hierin zoeken we nog steeds ondersteuning. Gelukkig staan gemeente Kaag & Braassem, gemeente Nieuwkoop en al heel wat organisaties en bedrijven achter ons en zijn er al toezeggingen gedaan om ons met voedsel, geld en materialen te helpen, maar we komen graag in contact met nog meer mensen die kunnen helpen.''


Joep Derksen