Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Gemeente moet bijspringen voor vervanging gymnastiektoestellen

HOOGMADE – De gemeente vindt, dat de Stichting Cultureel Centrum Hoogmade (CCH) haar financiële zaken niet goed op orde heeft. En dan gaat het vooral om de manier waarop de CCH is omgegaan met het geld voor de gymnastiektoestellen.

De CCH ontvangt jaarlijks subsidie van de gemeente en een van de zaken die hieruit betaald moeten worden is het onderhoud en de aankoopreservering voor nieuwe toestellen. Maar als een duveltje uit een doosje kreeg wethouder Henk Hoek (CDA) eerder dit jaar het bericht, dat de CCH geen geld heeft voor die nieuwe speeltoestellen. Terwijl de huidige materialen niet meer kindveilig zijn. Het liefst had de CCH gezien, dat de gemeente de exploitatiesubsidie verhoogd, of een eenmalige subsidie geeft om nieuwe speeltoestellen te kopen. Maar daar wil het college niet aan meewerken. Dat zou namelijk zorgen voor een precedentwerking.

Sterker nog: het college staat erop, dat de CCH voortaan ieder jaar in haar begroting geld gaat reserveren voor de vervanging van het gymnastiekinventaris, ,,om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen''. De huidige speeltoestellen moeten vervangen worden, dus gaat de gemeente dit geld voorschieten. Maar de komende jaren gaat de gemeente wél de exploitatiesubsidie van CCH verlagen, zodat op deze manier het gemeenschapsgeld weer terugvloeit naar de gemeentekas.

Wethouder Yvonne Peters (VVD) constateerde donderdag 6 oktober: ,,We willen de acute onveilige situatie oplossen, maar zij blijven verantwoordelijk voor de financiën. De CCH is er de afgelopen jaren niet in geslaagd om de reservering apart te zetten en er is geen geld om nieuwe gymtoestellen te kopen. Terwijl we aan hen geld hebben gegeven dat genoeg is om reserves op te bouwen om nieuwe gymtoestellen te kopen. We willen dat ze voor de nieuwe toestellen wel geld gaan sparen.''


Joep Derksen