Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Vlietpark definitief favoriete locatie voor sociale woningbouw

HOOGMADE > De felle protesten van de omwonenden van Noordeinde hebben geholpen. De gemeenteraad heeft maandag 10 oktober aan het college van burgemeester en wethouders de opdracht gegeven om als eerste het Vlietpark te onderzoeken als mogelijke locatie voor sociale woningbouw. Mocht het Vlietpark afvallen als geschikte plek voor die sociale woningbouw, dan komt Noordeinde alsnog in beeld. Een ruime meerderheid van de raad stemde in met dit voorstel.

Omwonenden van het Vlietpark konden hun ogen vorige week niet geloven, toen ze in het Witte Weekblad lazen, dat de gemeenteraadsleden naar het Vlietpark keken als beter alternatief dan Noordeinde. Toch bleek het afgelopen maandag de realiteit te zijn. Een amendement van SVKB, D66, LKB en VVD riep het college op om Noordeinde op de reservelijst voor sociale woningbouwlocaties te zetten en hiervoor in de plaats het Vlietpark naar de zogeheten fase 1 te verplaatsen.

Het CDA was tegenstander van dit voorstel. Fractievoorzitter Karin van der Kaaden (CDA) liet weten: ,,Noordeinde wordt blij gemaakt met een dooie mus. Ze staan nu meer naar achteren en kunnen alsnog naar voren geschoven worden.'' Fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) kreeg tijdens een schorsing een bezoekje van burgerraadslid Jan van der Geest van zijn partij. Hierna kondigde Koek aan, dat hij wel het amendement mede had ingediend, maar de voorgestelde wijziging toch niet steunt.

Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) leek er een week geleden nog niet zo'n zin in te hebben om weer een inspraaktraject te houden. Dit leidde tot woedende emailtjes richting de gemeente, nadat het Witte Weekblad hierover berichtte. Schoonderwoerd bleek tijdens de raadsvergadering toch van gedachten te zijn veranderd, want hij stelde: ,,Ik heb me de afgelopen maanden gesteund gevoeld door deze raad toen ik avond in en avond uit in gloeiend hete zaaltjes niet altijd even prettig ontvangen. Het was niet altijd zo plezierig. Nu we een locatieswitch bepalen, laten we weten dat we serieus onderzoek uitvoeren naar die locatie. Dat zal waarschijnlijk niet in die buurt even hartelijk ontvangen. Maar ik zal namens u graag naar die buurt gaan om dit te bespreken.''

Sjoerd Vlietstra laat weten: ,,Het is hartstikke fijn. De lobby die we opgebouwd hebben, de politici vonden het fijn dat de zaal vol was. We hebben de fractievergaderingen bezocht en goede informatie gegeven. Dan kun je toch iets goeds bereiken. We hebben laten zien dat ze op de verkeerde weg zaten. De democratie heeft gezegevierd.''


Joep Derksen