Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Angst voor gettovorming

KAAG EN BRAASSEM > De politieke partijen SVKB en LKB maken zich zorgen over de komst van zestig Oost-Europese medewerkers, die in tien tijdelijke woonunits bij elkaar komen te wonen. Een ondernemer met dit plan krijgt hiervoor medewerking van het college van burgemeester en wethouders om deze woonunits voor een periode van tien jaar op zijn terrein te hebben.


In schriftelijke vragen aan het college stellen de beide partijen, dat hier sprake is van 'gettovorming'. Ze wijzen het college er op, dat het tegengaan van gettovorming juist één van de argumenten was voor het realiseren van nieuwe sociale woningen door de gemeente heen. Ook maken SVKB en LKB zich zorgen over het de mogelijkheid, dat tientallen mensen uit verschillende landen bij elkaar in die woonunits komen te zitten, ,,zonder daarbij te bedenken dat deze mensen totaal andere culturen en levenswijzen kunnen hebben.'' En aangezien het college nu toch instemt met tijdelijke woningbouw, zien de partijen ook mogelijkheden om tijdelijke sociale woningbouw toe te staan op het Connexxionterrein. Het college moet nog een reactie geven op de vragen.