Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Arbeidsmigranten gaan wonen tussen de kassen

ROELOFARENDSVEEN > Het gemeentebestuur verwelkomt de komst van tien woonunits aan de Floraweg 122, waar maximaal zestig arbeidsmigranten komen te wonen. Deze woonunits worden daar voor een periode van tien jaar neergezet.


Het initiatief voor deze behuizing van de tientallen arbeidsmigranten komt van het bedrijf Wesselman Flowers B.V.. De onderneming haakt hierbij aan op een onlangs ondertekend convenant 'Huisvesting Arbeidsmigranten', waarbij gemeenten afspreken om meer huisvesting voor arbeidsmigranten op te zetten. En omdat het bij de Floraweg 122 gaat om 'tijdelijke' huisvesting, kan de bestemming glastuinbouw gewoon op het gebied blijven liggen. Het is nog niet duidelijk, hoe enthousiast de omwonenden zijn met de komst van tientallen arbeidsmigranten. De gemeente waarschuwt de initiatiefnemer wel, dat ,,de sociale veiligheid en zorg aan de voorkant geregeld dient te zijn.''