Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Sloopterrein wordt parkeerplaats

LISSE > ,,Plaats volkstuintjes, een voetbalveld of een marktje op het terrein waar Rustoord staat.'' Deze suggestie deed raadslid Jacqueline van Dooren (D66) donderdag 17 november tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur. Met de sloop van Rustoord komt er een heel tijd een kale ruimte, en die kan goed benut worden, zo oordeelde Van Dooren. Ze stelde voor, dat inwoners hierover ideeën indienen bij de gemeente.


Maar wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten, dat de eigenaar van de grond bepaald, wat er op dat stuk terrein kan gebeuren. Zo zou het een mooi tijdelijk parkeerterrein kunnen zijn, in de periode dat het Havengebied op de schop gaat en het zinkbassin in de Van der Veldstraat wordt geplaatst. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) sloot hierop aan door te stellen: ,,We onderzoeken of gemeentepersoneel daar kan parkeren. Dat scheelt dertig plekken voor de deur van het gemeentehuis.''