Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Creatief met afval

LISSE > Gemeenteraadslid Jacqueline van Dooren (D66) is zeer creatief, waar het gaat om het vinden van mogelijkheden om geen restafval in de daarvoor bestemde bakken te stoppen. Dat bleek donderdag 17 november tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur, waar de raadsleden de stand van zaken bespraken van de gescheiden afvalinzameling.

Van Dooren opperde om roosters te plaatsen voor de prullenbakken op straat, zodat mensen daar niet hun restafval in stoppen. Ook maakte ze zich zorgen over de mogelijkheid, dat inwoners hun afval gaan verbranden. Maar wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) gaf aan, dat niet alles voorkomen kan worden. 'We moeten de kans zo klein mogelijk maken, dat mensen het spelletje niet meespelen. Als afval gedumpt wordt, moeten we dat zo snel mogelijk weghalen, omdat rommel ook rommel aantrekt.''


Wie vanaf 1 januari groot restafval, zoals een bankstel, bij de milieustraat langs wil brengen, moet daar dan ongeveer tien euro (22 oud-Nederlandse guldens) voor betalen. De wethouder opperde, dat inwoners er ook voor kunnen kiezen om dat soort meubilair langs te brengen bij de kringloop of de rommelmarkten van de verschillende kerken.