Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Volle pond voor gemeentewerf

RIJNSATERWOUDE > Wethouder Henk Hoek (CDA) wil de voormalige gemeentewerf ,,niet voor een appel en een ei verkopen'' aan de huidige huurder Van Ieperen. Deze toezegging deed Hoek aan fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) op maandag 28 november tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering.


Van Velzen wees er op, dat het gemeentebestuur enkele jaren geleden een aanbod van Van Ieperen afwees om de voormalige gemeentewerf te kopen. Dat aanbod lag namelijk zo'n 200.000 euro onder de taxatiewaarde. Nu de plannen voor de komst van een basisschool in het tegenover liggende voormalige gemeentehuis zo goed als rond zijn, wordt ook weer nagedacht over de verkoop van de oude gemeentewerf. De meeste politieke partijen vinden het geen probleem, als dit mechanisatiebedrijf naast de nieuwe basisschool blijft bestaan, ook al komen er af en toe zware tractoren langs voor reparaties.