Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Brandweervrijwilligers in het zonnetje


LEIMUIDEN > Enkele lang dienende brandweervrijwilligers werden vrijdag 9 december flink in het zonnetje gezet. Zij kregen allemaal een oorkonde omdat ze tien, vijftien, twintig of zelfs al 25 jaar hun leven wagen voor hun dorpsgenoten. Burgemeester Marina van der Velde speldde met plezier de kleinoden op.

Het brandweerkorps verwelkomde ook drie nieuwe korpsleden (waaronder één man) in hun midden; het is een teken dat deze brandweerkazerne springlevend is. Van der Velde was blij ,,met deze twee dames en een heer die zich hebben gemeld om de mooie taak voor de gemeenschap weer verder gestalte te geven. Één van de dames is een echtgenote van een brandweerman; als je het zelf doet, weet je pas hoeveel inspanning en tijd je er aan kwijt bent. Maar het levert ook veel op: de dankbaarheid van de samenleving.''

Ze kweet zich van haar taak en liet weten: ,,Ik vind het fijn dat ik minstens een keer per jaar mijn waardering aan jullie kan overdragen.'' Vervolgens werden alle jubilarissen naar voren geroepen om hun onderscheiding op te halen. Dat waren Theo de Wit (10 jaar lid van de vrijwillige brandweer), Daniëlle Obbes (10 jaar), Ben Obbes (10 jaar), Ron van der Geest (15 jaar), Dick van Andel (20 jaar), Arnold Brussen (25 jaar), Patrick Escherich (25 jaar) en Ron van Iperen (25 jaar).

Hans Zuiddijk, districtscommandant van de Brandweer Hollands Midden kon goed nieuws melden voor het hele korps. Al jaren is de kwaliteit van de brandweerkazerne onder de maat en in een medewerkeronderzoek klaagden de vrijwilligers onder meer over de ,,loslatende tegeltjes''. Zuiddijk: ,,De boodschap is begrepen; jullie zijn het zat. Wij begrijpen dat. Voor het eind van het jaar wordt duidelijk hoe we deze kazerne kunnen opknappen en uitbreiden, zodat het eind 2017 afgerond is.''


Joep Derksen