Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Lintje voor brandweervrijwilliger

LEIMUIDEN > Voor brandweervrijwilliger Ron van Iperen had burgemeester Marina van der Velde naast een speldje voor zijn 25-jarig jubileum nóg een grote verrassing. Ze maakte bekend, dat Van Iperen benoemd was tot 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'.

Van Iperen voelde zich vrijdag 9 december niet zo goed en was eigenlijk van plan om helemaal niet naar de uitreiking van de brandweerjubilea te komen. Niet wetende, dat hij het middelpunt van alle aandacht zou worden. Na licht aandringen van enkele van zijn collega's besloot hij toch te komen. En werd vervolgens door de burgemeester naar voren geroepen.

Ze stelde: ,,Ik ben hier als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit. Je wordt vandaag gewaardeerd voor het vele werk voor het korps, dat je al 25 jaar ondersteunt. Het is een aderlating dat je het gaat verlaten. Je bent een stimulans en een bijzondere collega, die is opgeklommen tot Hoofd Brandwacht. Onder luid applaus ontving Van Iperen het lintje, dat past bij een Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Joep Derksen