Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Gemeente zoekt goede ideeën

KAAG EN BRAASSEM > Inwoners met goede ideeën maken kans op gratis geld van de gemeente. Het moet gaan om plannen, waarbij (een deel van) Kaag en Braassem groener, speelvriendelijker, veiliger of gewoon beter gemaakt wordt. Vernieuwend en verbindend zijn hierbij de sleutelwoorden.

In totaal heeft de gemeente 75.000 euro beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van de ideeën. Tijdens de Initiatievenmarkt op maandag 6 februari kan iedere inwoner zijn of haar idee presenteren aan de leden van de gemeenteraad. Elk idee krijgt zijn eigen kraampje en de echte durfals kunnen ook op de 'zeepkist' hun boodschap luidkeels verkondigen.

De politici Ger van Emmerik en Christian Malin(SVKB), Ilse van der Poel en Ruud van der Star (PRO), Karin van der Kaaden (CDA) en Esther Loos (D66) lanceerden de 'jacht op de goede ideeën' officieel op maandag 12 december. Minimaal tien ideeën moeten haalbaar zijn en de initiatievenmarkt zal een groot succes zijn, als meer dan twintig mensen een verbeterplan naar voren brengen, zo vinden de raadsleden. ,,We willen op een laagdrempelige manier ideeën naar boven krijgen'', informeert Van der Poel. En Van der Star vult aan: ,,Niet alle ideeën hoeven geld te kosten.''

Ondersteunt de gemeente ook plannen, die met het geloof of seksualiteit te maken hebben, zoals de realisatie van een Mariakapelletje of regenboogzebrapad? Dat wordt niet uitgesloten. Van der Kaaden: ,,We steunen dit soort plannen als het verbinding geeft en heel breed wordt gedragen.''

Wie zijn idee een kans wil geven, moet uiterlijk zondag 22 januari een email sturen naar: griffie@kaagenbraassem.nl of een formulier invullen op: https://secure.kaagenbraassem.nl/digitaal-loket/alle-producten-en-diensten_42971/simform/form/step/burgerinitiatief-kenbaar-maken/stap-0-5. Vragen kunnen gesteld worden aan de griffie via: 071 332 7272. De winnende ideeën worden op woensdag 22 februari bekend gemaakt tijdens een speciale 'initiatieven raadsvergadering'.


Joep Derksen