Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Subsidie voor voorstelling Adres Onbekend

LISSE > De Stichting Theater Floralis ontvangt 1.250 euro van de commissie Culturele Zaken. Hiervoor wordt een toneelstuk uitgevoerd, met de titel 'Adres Onbekend' door Kathrine Taylor. Dat werd maandag 12 december bekend tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken.

Het verhaal van het toneelstuk gaat over de vriendschap tussen twee Amerikaanse mannen: een Jood en een Duitser. De Duitse vriend vertrekt in 1938 naar zijn geboorteland en schrijft enthousiast over zijn bevindingen. Maar zijn makker in Amerika heeft daar heel andere gedachten over, mede gezien de ervaringen van zijn familie in Duitsland. Uiteindelijk leiden de ontwikkelingen van Nazi-Duitsland tot een totaal andere relatie tussen de beide mannen.


Het toneelstuk wordt opgevoerd op maandagavond 1 mei, ter ere van de nationale dodenherdenking. De Stichting Theater Floralis wil hiervoor samenwerken met het Jeugdtheater Flores, de kunstenaarsgroep BIB en de Bibliotheek Bollenstreek. Zo zijn er plannen voor een expositie in de bibliotheek, met als centraal onderwerp de periode 1940 – 1945. Marc van Brug diende het subsidieverzoek in en hij liet de commissieleden weten, dat ook het 4 en 5 Mei Comité enthousiast zijn over de voorstelling. Het plan kreeg verbale steun van wethouder Adri de Roon (D66), die liet weten: ,,Het klinkt mij als een heel mooie voorstelling, zeker als je het in verbinding met andere activiteiten weet te brengen.'' Hierop kende de commissie het gevraagde bedrag graag toe.