Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Inwoners mogen meepraten over kunstwerk

LISSE > De omwonenden van De Waterkanten mogen meepraten over het soort kunstwerk, dat bij dit zwembad komt te staan. Deze toezegging deed wethouder Adri de Roon (D66) maandag 12 december tijdens de vergadering van de commissie Culturele Zaken.


Enkele weken geleden kwam de commissie Kunstaankopen bij elkaar, omdat de gemeente nog geld heeft vrijgemaakt voor het plaatsen van één beeldbepalend kunstwerk. De Roon liet weten: ,,Het zal het laatste kunstwerk zijn binnen afzienbare tijd. De precieze locatie bij de Waterkanten is nog niet bekend. De commissie gaat er over nadenken en wil met omwonenden in gesprek komen, die meedenken over de eerste ontwerpen en ook kennis willen maken met de kunstenaars.'' De wethouder hoopt, dat het kunstwerk begin 2018 onthuld kan worden; na de gemeenteraadsverkiezingen van dat jaar zou het zomaar kunnen zijn, dat er een andere wethouder is, die zich bezig gaat houden met cultuur. Hoewel hij het nooit zo heeft uitgesproken, heeft De Roon meerdere malen gehint, dat deze ambtstermijn zijn laatste periode als wethouder is.