Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Appartementenbouw op losse schroeven

LISSE > tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur van donderdag 8 december deed wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) een schokkende mededeling. Vorige maand vertelde de wethouder nog enthousiast, dat het bouwplan voor de Stek appartementen op het Hobaho-terrein nog ongehinderd door kunnen gaan. Maar dat blijkt toch niet zeker te zijn.


Omwonenden hebben namelijk bezwaar gemaakt bij de Raad van State tegen de ontwikkeling van het Hobahogebied. Hoewel het bestemmingsplan van Stek onherroepelijk is geworden, is er door de tegenstanders toch gevraagd om een voorlopige voorziening, zodat de bouw tegengehouden kan worden. De Raad van State moet zich over deze kwestie buigen en tot die tijd blijft de bouw van de appartementen onzeker. Ruigrok: ,,In het ergste geval kan het zijn dat de Raad van State zegt dat we moeten stoppen.''