Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Illegale bewoning aangepakt

RIJPWETERING > De oude molen en het zomerhuis aan de Poeldijk 8b worden illegaal bewoond. Tot deze conclusie komt het college van burgemeester en wethouders. De eigenaren van het naastgelegen 'zomerhuis' vroegen vorig jaar aan de gemeente om een nummeraanduiding toe te kennen. Begin dit jaar bleek, dat alle personen die als bewoners ingeschreven stonden op de Poeldijk 8, zich op Poeldijk 8b hebben ingeschreven.


Maar de gemeente kwam er achter, dat er wel degelijk nog in de molen gewoond wordt. En volgens de regels mag maar één woning binnen hetzelfde bouwvlak bewoond worden. Legalisering is niet mogelijk, aldus het college. De enige oplossing is, dat de eigenaren er voor kiezen om alleen nog in het zomerhuis te wonen en niet meer in de molen. Maar het college geeft geen garantie, dat de gemeente hier medewerking aan verleend. Niets doen is voor de bewoners geen optie; de gemeente legt een dwangsom op van 1.000 euro per week om de illegale woonsituatie te beëindigen, met een miaximum van 8.000 euro.