Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Pontdeal kost gemeente ruim half miljoen euro

KAAG EN BRAASSEM > Met dank aan het gemeentebestuur van de voormalige gemeente Alkemade mag het college van burgemeester en wethouders binnenkort 578.000 euro overmaken naar de firma Ponto, die het pontje tussen het eiland Kaag en de gemeente Haarlemmermeer beheert. Juridische adviseurs hebben gekeken of de gemeente nog onder deze deal uit 2000 uit konden komen, maar dat blijkt niet te kunnen.

Aan het begin van dit millennium was er grote ophef over de voortgang van het pontje. De gewraakte deal zorgde er voor, dat het eiland Kaag in ieder geval tot 2018 verzekerd is van een pontveerverbinding. In de tussentijd zou de gemeente jaarlijks 175.000 gulden (79.411 euro) bijdragen als exploitatiebijdrage van het veerpont. Een deel van dat bedrag werd jaarlijks gereserveerd, zodat het in 2018, na beëindiging van de overeenkomst met de pontexploitant, uitbetaald kan worden.

En dus moet de gemeente lappen: 578.000 euro in totaal. ,,Het is niet anders'', verzuchtte Haarman vorige week. Hij liet weten, dat de Kaagbewoners ook na 2018 verzekerd blijven van een veerpont: de gemeente heeft namelijk 450.000 euro opzij gelegd voor de aanschaf van een nieuwe veerpont. ,,We gaan volgend jaar aanbesteden voor een nieuwe pontbeheerder.''


Joep Derksen