Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.100, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Column

Succes

KAAG EN BRAASSEM > Succes kent vele vaders, dus waar het gaat om het terugbrengen van de hondenbelasting naar nul euro, gaan als eerste de complimenten naar Fred Zoetendaal (SVKB) en de partijen PRO, D66 en VVD. Zij maakten het mogelijk, dat inwoners geen hondenbelasting meer hoeven te betalen.

Toch vrees ik, dat ook uw columnist hier mede-verantwoordelijk voor is. Op 28 november, tijdenes een discussie over het uitbesteden van de ICT aan de gemeente Alphen aan den Rijn bleek, dat dit voor de gemeente Kaag en Braassem 500.000 euro duurder wordt, dan wanneer de ICT bij een commerciële marktpartij wordt neergelegd. Toen twitterde ik: 'Even vrijdenken: Als #Alphen 50.000 euro minder vraagt voor ICT-diensten kan de hondenbelasting wél afgeschaft worden. #raad @KaagenBraassem.' Deze tweet kreeg een reactie van onder meer Gino Wesselman (D66), richting SVKB: 'Schrijven jullie het op?'

Maandag 12 december, tijdens de raadsvergadering, bleek: zo gezegd, zo gedaan. SVKB diende een voorstel in om een aanbestedingsvoordeel van 50.000 euro te halen op de ICT-uitbesteding. D66 en VVD waren eerst tegen, maar na steun van PRO en wethouder Henk Hoek (CDA) waren ook D66 en VVD voorstander.

Dus alle hondenbezitters, met uitzondering van de professionele kennelhouders, besparen zich het komende jaar enkele tientjes uit, waarde columnlezer. En mag ik dan nu van deze kersttijd gebruik maken om een oproep te doen? Doneer één tientje van uw uitgespaarde belastinggeld aan een goed doel; het liefst lokaal. Zodat uw medemensen – en daardoor ook u – er beter van worden.

Fijne feestdagen!


Joep Derksen