Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Tevredenheid over nieuwe FlorawegROELOFARENDSVEEN - Onder de goedkeurende van dertig omwonenden walste wethouder Herman Haarman (D66) het allerlaatste stukje asfalt van de Floraweg plat. Hiermee opende hij symbolisch deze gerenoveerde straat. Zowel de bewoners als de ondernemers zijn tevreden over de manier waarop de werkzaamheden zijn verlopen.

Haarman liet de aanwezigen weten: ,,U hebt lang naar dit moment uitgekeken. Het is een mooi kerstcadeau, dat het dit jaar nog gelukt is. Het besluit om de Floraweg aan te pakken, dateert al van een jaar of zeven geleden. Het eerste deel is al eerder uitgevoerd; dat ging niet helemaal vlekkeloos en heeft nogal wat teweeg gebracht. Maar met de aannemer Van Kessel is dit project uitstekend gelopen.'' Dit leidde tot een luid en bevestigend applaus van de omwonenden.


De Floraweg is dus klaar en kabels en leidingen zijn verlegd. De straat is duurzaam veilig ingericht, met fietssuggestiestroken aan beide kanten. Haarman: ,,Het ziet er mooi uit, mede dankzij de aangebrachte led-verlichting, verhoogde stoepen en verbrede rijbaan. De Floraweg is een prachtig voorbeeld van hoe wij willen dat onze gemeente er uit ziet. We zijn trots hoe dit werk tot stand is gebracht.'' Omwonende Gemma Bakker bleek ook tevreden: ,,Ik vond het heel goed gaan. We werden op tijd geïnformeerd en dat is fijn, omdat we een bedrijf hebben.'' Corry van Klink – Van der Plas was het hier mee eens: ,,Die verhoogde stoepen zijn wel lekker, want er was helemaal geen stoep.Het is veiliger, want als oma kan ik er nu met de kinderwagen overheen lopen.''