Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Oude gemeentehuis wordt basisschool

RIJNSATERWOUDE > De gemeenteraad ging maandag 12 december akkoord met de plannen om de basisschoolleerlingen in het voormalige gemeentehuis te krijgen. Dit ondanks een woedende mededeling van Vink Bouw, dat dit bedrijf voorlopig aan de kant is gezet, waar het gaat om de uitvoering van de werkzaamheden.


De gemeente heeft de afgelopen maanden dankbaar gebruik gemaakt van de kennis van Vink Bouw, maar het ombouwen van het oude gemeentehuis tot een volwaardige basisschool moet toch echt aanbesteed worden, zo liet wethouder Henk Hoek weten. ,,We kunnen dat niet zomaar aan één partij toebedelen.'' Een voorstel van fractievoorzitter Ton van Velzen (LKB) om de oude gemeentewerf te slopen en daar woningen te bouwen, werd afgewezen door de rest van de raad. De gemeente gaat onderhandelen met de huidige huurder, Van Iperen, over het bedrag dat deze huidige huurder moet betalen om de gemeentewerf over te nemen.