Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Vragen over verbetering ontsluiting Oudendijkseweg

WOUBRUGGE > Moet de gemeente 263.000 euro uitgeven, zodat twee tuindersbedrijven aan de Oudendijkseweg Zuid beter bereikbaar zijn? Dat is de vraag waar de gemeenteraad zich de komende weken over gaat buigen.

Dat er iets gedaan moet worden, om de bereikbaarheid van de tuindersbedrijven in Woubrugge te verbeteren, was de gemeenteraad wel duidelijk op maandag 12 december. Over het verbreden van de aansluiting Oudendijkseweg – N446 Noord, bestaat dan ook geen twijfel. Maar inwonerraadslid Jan van der Geest (VVD) vroeg zich af: ,,Is de zuidkant wel zo hard nodig? Er zijn twee gebruikers aan het zuidelijke deel en daar gaan we 263.000 euro aan betalen. Zet daar een bord neer met de tekst: 'Vrachtverkeer; omrijden tot de rotonde en dan draaien'. Zo houden we een heleboel geld in de knip.'' Namens PRO liet Hans Klink weten, dat hij de inhoud van het zestig pagina's tellende rapport van het onderzoeksbureau Sweco 'wat summier' vond. Hij pleitte er voor, dat ook gekeken moet worden naar ontsluitingsoplossingen voor een deel van de Sotaweg en de Baan.

Wethouder Herman Haarman (D66) vond het 'onontkoombaar' om te investeren in een betere ontsluiting van de tuindersbedrijven. ,,Het klopt dat op het noordelijke deel (va nde Oudendijkseweg, JD) intensiever verkeer is, maar die weg aan die zuidzijde is ook smal. De afslag aan de provinciale weg is ook erg gevaarlijk. Dat wordt in een onafhankelijk onderzoek geconstateerd.'' Dit onderwerp wordt over een paar weken verder besproken in de gemeenteraadsvergadering.


Joep Derksen