Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Snelvaarvergunning blijft duur

KAAG EN BRAASSEM > Het tarief voor de snelvaarvergunning voor motorboten blijft voorlopig staan op 690 euro. De gemeenteraad stemde maandag 12 december in met dit voorstel van Marcel Doze (CDA) en wees het collegevoorstel af om dit tarief te verlagen naar 275 euro.


Doze kreeg steun voor zijn argumenten, dat de onderbouwing voor het verlagen van het tarief volledig ontbrak. Ook zou de eerder ingestelde verhoging van het snelvaarvergunningtarief geëvalueerd worden. Doze: ,,Handhaaf het tarief zoals het nu is en kijk eerst naar de evaluatie.'' Wethouder Yvonne Peters (VVD) bevestigde, dat het college de evaluatie inderdaad nog niet aan de gemeenteraad had laten zien. Hierop besloten de raadsleden unaniem het voorstel van Doze aan te nemen. Pas nadat de evaluatie besproken is in de gemeenteraad kan alsnog het snelvaartarief omlaag gaan naar 275 euro.