Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 december 2016

Voorrangswijziging rotonde

HILLEGOM > De voorrangssituatie op de rotonde van de Stationsweg en Beeklaan is gewijzigd. Tot voor kort hadden auto's er nog voorrang, maar nu mogen fietsers er als eerste overheen rijden. Voor rotondes binnen de bebouwde kom is dat gebruikelijk, maar deze rotonde ligt juist buiten de bebouwde kom. Gemeenteraadslid Heemskerk (Bloeiend Hillegom) stelde hier donderdag 8 december tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen over.


Ze wilde weten, of de bebouwde komgrens gewijzigd is. Zo ver is het nog niet, liet wethouder De Jong weten, maar het is nog maar een kwestie van tijd voor dat gaat gebeuren. De Provincie Zuid-Holland heeft namelijk vorige maand aan de gemeente gevraagd of Hillegom dit stukje weg wil overnemen. De Jong: ,,De inrichting is alsof de bebouwde komgrens al geplaatst zou zijn. Dit doen we om de verkeersveiligheid voor het langzame verkeer te verbeteren.''