Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Gemeente gaat voor Valentijnakkoord 2.0

LISSE > Het Valentijnakkoord kan op de vuilnisbelt van de geschiedenis. In 2013 spraken de Bollengemeenten af, dat ze op 36 onderwerpen regionale afspraken zouden maken en deze zaken ook gezamenlijk zullen aanpakken. Maar inmiddels heeft de realiteit deze utopische gedachtegang achterhaald, zo moest wethouder Adri de Roon (D66) woensdag 18 januari erkennen. Hij vertelde hier meer over tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


Eind vorig jaar spraken de gemeentebesturen van de bollendorpen over hoe het nu verder moet met die 36 afspraken. De Roon gaf het standpunt van Lisse aan: ,,Laten we die afspraken laten voor wat ze zijn. Sommige afspraken hebben effect gehad, anderen zijn afgewerkt en er zijn een aantal afspraken die gedateerd of achterhaald zijn.'' De wethouder wilde van de politici weten, of zij willen blijven vasthouden aan de oude afspraken, of dat er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden, waarbij de gemeente Lisse een actieve rol gaat spelen in het onderhandelingsproces. De Roon kreeg van alle partijen steun voor deze gedachtegang.