Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Veranderingen bij hulp in de huishouding

LISSE > De laagste inkomens gaan minder betalen voor de hulp in de huishouding. Inwoners die gebruik maken van deze dienst en alleen wonen, zijn voortaan nog maar 17,50 euro per vier weken kwijt. Voor dit geld wordt hun huis 'schoon en leefbaar' gemaakt. Meerpersoonshuishoudens, die weinig verdienen, dragen 27,80 euro per vier weken bij.

De inwoners die boven het sociaal minimum leven, moeten meer betalen. Maar het totale kostenplaatje loopt niet heel hoog op. Een bejaard echtpaar, dat toch nog 3.400 euro per maand aan inkomsten heeft, hoeft niet meer dan 137 euro per vier weken te betalen.


De manier waarop de hulp in de huishouding wordt uitgevoerd, is wel veranderd, zo gaf voorzitter Berna van Amersfoort maandag 23 januari aan tijdens de vergadering van de seniorenraad Lisse. ,,Kamers die niet gebruikt worden, worden niet meer schoongemaakt. Men mag niets meer aan een balkon doen. Planten worden niet verzorgd en aan huisdieren mag niets meer gedaan worden. Beddengoed en ondergoed mag niet meer gestreken worden.'' Ze concludeerde: ,,Het is puur een bezuinigingsoperatie qua uren, al hoor ik niet veel klachten.''