Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Weinig samenwerking Wmo-adviesraden

LISSE > De gemeente gaat de Wmo-adviesraad niet dwingen om te fuseren met de Wmo-adviesraden in de naastgelegen gemeenten. Deze mededeling deed wethouder Adri de Roon (D66) woensdag 18 januari tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur.


De Roon liet weten, dat de gemeente ,,niet sturend'' zal zijn in de toekomstplannen van de Wmo-adviesraad. Dat heeft te maken met landelijke wetgeving, zo informeerde hij. Gemeenten moeten zich lokaal laten informeren door zo'n adviesraad. Bovendien blijkt de samenwerking tussen de adviesraden in de regio verre van optimaal te zijn. De wethouder: ,,Als we het hebben over de Wmo adviesraden: in regionaal verband wil men wel eens om tafel zitten, maar ze willen niet allemaal de handen ineen slaan om het samen te doen.''