Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

GGZ-patiënten gaan vaker zelfstandig wonen

NOORDWIJK > Steeds meer inwoners met een verstandelijke beperking, of die op een ander vlak extra woonbegeleiding nodig hebben, zullen in de toekomst hun eigen boontjes moeten doppen. Dat bleek dinsdag 10 januari toen het onderwerp ,,Beleidskader Maatschappelijke Zorg 2017 – 2025'' besproken werd in de vergadering van de raadscommissie.


Wethouder Dennis Salman (LSNZ) informeerde de commissieleden, dat er woningen gereserveerd worden voor mensen die een GGZ-melding achter hun naam hebben staan. Hierover wil Salman dit jaar nog in overleg met gemeenten in de regio, zodat zij ook extra woningen ter beschikking stellen. Ook worden er strengere regels opgesteld, waar het gaat om het begeleid laten wonen van mensen. ,,Er zijn mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Maar we verwachten wel, dat die groep kleiner wordt'', zo stelde een ambtenaar namens Salman. ,,Een slag valt te maken, maar het betekent niet het einde van begeleid wonen. De cliënten van Noordwijk moeten ook een slag maken. Daar moet je voorzichtig mee zijn. Organisaties uit het maatschappelijk middenveld kijken daar ook in mee en hebben daar ook wat over te zeggen.''