Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 januari 2017

Strijd tegen windmolens tot de laatste snik

NOORDWIJK > De actievoerders van www.vrijehorizon.nl geven de strijd tegen de windmolens nog niet op. Danielle Brink roept alle mensen die een zienswijze hebben ingediend, op om nu bezwaar te maken bij de Raad van State. 'En zolang de Raad van State zich hierover niet heeft uitgesproken, is plaatsing op deze locaties nog niet definitief', aldus de actiegroep.

Vorig jaar besloot de Tweede Kamer om de gebieden tussen 10 en 12 mijl van de 'Hollandse Kust' aan te wijzen als extra ruimte voor windmolenparken. Volgens Brink kunnen inwoners nog hun stem laten horen via de Raad van State. ,,Daarmee kunnen we ook een signaal naar de politiek afgeven. Niet onbelangrijk, met de verkiezingen voor de deur.'' Ze laat weten, dat indieners van zienswijzen nog tot vrijdag 27 januari danwel tot donderdag 2 februari (afhankelijk van de geplande windmolenlocatie) beroep kunnen instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hieraan zijn echter kosten verbonden. Brink: ,,Personen kunnen zich daarom aansluiten bij de beroepsprocedure die de stichting Vrije Horizon gaat aanspannen. Rechtspersonen dienen zelf bezwaar aan te tekenen.'' Voor meer informatie: vrijehorizon@gmail.com. Brink besluit: ,,Hoe meer zienswijzen worden ingediend, hoe duidelijker we de overheid laten weten dat we het niet eens zijn met deze plaatsing in het zicht. En dat IJmuiden-Ver een in alle opzichten beter alternatief is.''