Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2017

'Pintje zorgt voor beste ideeën'

Nieuwkoop > De nieuwjaarsreceptie van de gemeente stond maandag 2 januari in het teken van terugdenken, maar ook vooruitkijken. Burgemeester Frans Buijserd nam hierbij het voortouw.

Zo waarschuwde hij, dat het internetshoppen ten koste gaat van de winkels in onze buurt- en dorpscentra. Ook maakt hij zich zorgen over het feit dat de mensen in Nederland 'de weg kwijt lijken te zijn, althans politiek'. Buijserd neemt zich voor om de boosheid bij mensen weg te nemen. 'Het thema zou moeten zijn: “Kom eens naast me zitten”. Dat doen we nog te weinig in overheidsland. We zijn nog altijd te goed in het schrijven van te lange formele brieven. Samen op een terrasje onder het genot van een pintje ontstaan de beste ideeën.' De burgemeester vindt, dat de gemeente zich flexibel moet opstellen, waar het gaat om de wensen en vragen van de inwoners.

Hij is blij met de intensievere samenwerking met Alphen en Kaag en Braassem. 'Samen maken we onze afzonderlijke deelbelangen tot één groot belang'. Zijn nieuwjaarstoespraak eindigde de burgemeester met het lied van Bob Dylan 'The times they are a-changin'. Hij wees de inwoners er op, dat 2017 het 'Jaar van de Haan' is, volgens de Chinese kalender: 'Het jaar van de Haan staat voor vooruitgang, vechtlust en waakzaamheid. Laat dat zo mogen zijn!'

Diezelfde avond kreeg Evert van 't Wout de vrijwilligersprijs 2016 overhandigd door Paul Platen. Deze bestuurder maakte tegelijk bekend, dat de gemeente vanaf volgend jaar een nieuwe vrijwilligersprijs in gaat stellen: die voor de beste 'jeugdvrijwilliger'.

Joep Derksen