Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 januari 2017

Vluchtelingengezin in schoolgebouw Uitvaltij

NOORDWIJK > Het college van burgemeester en wethouders wil graag dat er een vluchtelingengezin komt te wonen op de locatie Uitvaltij. Dat gezin krijgt dan een woning van 145 m2 in dit voormalige schoolgebouw. Hiervoor moet het pand wel worden aangepast en daarom vraagt het college 42.000 euro van de gemeenteraad. Verwacht wordt, dat de huuropbrengst 6.000 euro per jaar zal zijn, zo stelt wethouder Marie José Fles. Op dinsdagavond 10 januari wordt dit collegevoorstel besproken in de vergadering van de raadscommissie.


Met de keuze voor de komst van één vluchtelingengezin, is de kans afgenomen, dat in dit oude schoolpand acht alleenstaande asielzoekers in evenveel 'onzelfstandige woningen' worden ondergebracht. Dat plan stuitte namelijk ook op veel verzet van de omwonenden. Ook behoudt basisschool Hoffenne nog de mogelijkheid om gebruik te blijven maken van het gebouw, mocht het leerlingenaantal de komende jaren toenemen. Een deel van het terrein blijft speelplaats voor de leerlingen van de Hoffenne. Het is de bedoeling, dat het vluchtelingengezin maximaal vijf jaar in het pand blijft wonen. Daarna moet het weer een volledig schoolgebouw worden.