Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

College voert bomenmotie goed uit

KAAG EN BRAASSEM > Ruim een jaar geleden nam de gemeenteraad een motie aan, waarbij het college van burgemeester en wethouders de opdracht kreeg om voor iedere gekapte boom, minimaal één nieuw exemplaar terug te plaatsen.


Desgevraagd laat de afdeling communicatie weten, dat in 2016 aan deze motie is voldaan. De woordvoerder stelt: ,,Binnen de hele gemeente zijn vorig jaar 61 bomen verwijderd en er zijn 113 bomen voor terug gekomen. De compensatie die plaatsvindt, hoeft niet op dezelfde locatie te worden gerealiseerd, maar wel binnen de gemeentegrenzen.''