Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Bijna helft minder woningen in Bloemenzee

NOORDWIJK > Het bouwproject Bloemenzee gaat er heel anders uit zien, dan tot nu toe de bedoeling was. Dat bleek tijdens een presentatie van architect Diederik van Egmond, van Van Egmond Totaalarchitectuur. Op maandag 23 januari informeerde hij de politiek over de nieuwe plannen.

In het oude plan zouden er in totaal 198 woningen komen in het gebied naast het zwembad. Die woningen waren dan 154 appartementen en 44 eengezinswoningen, waarbij de totale bouwhoogte zou uitkomen op 22 meter boven NAP. Maar de architectonische hang naar appartementenhoogbouw lijkt over haar hoogtepunt heen te zijn.


Het nieuwe ontwerp richt zich op vier uitgangspunten: ,,Living the breeze, living the fantasy, living the season, en living the moment''. Het aantal woningen in het nieuwe bouwplan is bijna gehalveerd tot 103 en hiervan zijn er maar liefst 75 eengezinswoningen. Het aantal appartementen dat er in Bloemenzee moet komen is dus slechts 28 en de bouwhoogte wordt hooguit 19,6 meter boven NAP, zo informeerde Van Egmond.