Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Boekestein vertrekt uit gemeenteraad

LISSE > Na bijna zeven jaar nam gemeenteraadslid Hans Boekestein (Nieuw Lisse) donderdag 26 januari afscheid van de gemeenteraad. In verband met gezondheidsproblemen kan hij zijn raadswerk niet meer uitvoeren. Hem vielen mooie woorden ten deel door zijn fractievoorzitter Rob Veldhoven en burgemeester Lies Spruit.

Veldhoven prees Boekestein voor zijn compassie voor de medemens. ,,Hans heeft hart voor de mensen die het in de samenleving moeilijk hebben. Je bent een prima sparringpartner en teamspeler. Helaas werd je in mei 2016 overvallen door een hartinfarct. Je hebt de afweging moeten maken wat belangrijk voor is. Het raadslidmaatschap past hier voor jou niet meer bij.''

Spruit voegde hier aan toe: ,,Je bent iedere keer gekozen met de nodige voorkeurstemmen. Je kent de samenleving van Lisse goed en bent sociaal bewogen. Je bent een emotioneel spiritueel mensen en zei wat je wilde zeggen. Je bent geen grote spreker, maar wat je zegt, komt rechtstreeks uit je betrokkenheid en gevoel. Je bent geen grote lezer van de stukken, maar weet wel wat er in de samenleving speelt.'' Hierna pinde de burgemeester het raadsspeldje op bij Boekestein, dat alle vertrekkende raadsleden krijgen.

Boekesteins laatste woorden in de raadszaal waren: ,,Daar sta je dan met je speldje. Het afscheid was voor mij een afweging met de familie en een specialist. Die lange vergaderingen na het werk zijn toch wel pittig. En dan moet je de stukken nog lezen. Ik lees heel snel gelukkig. Ik dank iedereen waar ik nuttig en plezierig mee heb samengewerkt. De tafelgesprekken met de nodige wijn vond ik het leukst. Al moet ik nu rustiger aandoen met de wijn.'' Boekestein blijft actief in het bestuur van Nieuw Lisse.


Joep Derksen