Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.100, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

,,Zet statushouders in huidige sociale woningvoorraad''

NOORDWIJK > De gemeente loopt enorm achter op haar doelstellingen, waar het gaat om het huisvesten van statushouders. Vorig jaar hadden 66 van deze voormalige vluchtelingen een eigen onderkomen moeten krijgen. Maar slechts 50 statushouders konden in 2016 verwelkomd worden. Bovendien had de gemeenteraad van Noordwijk een motie aangenomen om nog eens 17 extra statushouders te plaatsen. Louis Koppel (PvdA-GroenLinks) roept het college van burgemeester en wethouders op om actie te ondernemen.


Volgens Koppel loopt Noordwijk achter, waar het gaat om het opvangen van de statushouders, vanwege het gebrek aan geschikte woningen. ,,De focus moet liggen op alternatieve huisvesting.'' Als voorbeeld noemt hij de 'Tiny houses'. Wat zijn fractie betreft, moet het college nu actie ondernemen en binnen enkele maanden resultaten behalen. Koppel daagt het college uit: ,,Bent u, indien u de hierboven genoemde 33 statushouders niet vóór 1 april 2017 kunt huisvesten, bereid om de raad te verzoeken om ook de sociale woningvoorraad aan te spreken?'' Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren op de vragen.