Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Handhaving wekt verbazing

NOORDWIJK > De tijd, dat bestuurlijke opsporingsambtenaren (boa's) honderden uren controleren op het wetsovertredende hondenbezitters, zonder dat bekeuringen werden uitgedeeld, is voorbij. En nu de wet wordt gehandhaafd, komen er vragen vanuit de politiek.

Zo wil fractievoorzitter Taetske Visser (PUUR Noordwijk) weten: ,,Er is opschudding onder de Noordwijkse hondenbezitters. Door gerichte handhavingsacties op grond van “honden verbodsborden” zijn er de afgelopen week verschillende boetes van 140 euro uitgedeeld. Wat PUUR Noordwijk verbaast is dat deze borden niet eerder door de eigenaren van de honden zijn gesignaleerd.''

Visser vervolgt: ..We gaan er vanuit dat het college op de hoogte is van het tumult en vragen het college hierbij om uitleg hoe dit zo heeft kunnen ontstaan. Graag aandacht in uw antwoord voor het feit dat de borden niet eerder zijn waargenomen door de hondenbezitters en voor het waarom van deze gerichte handhavingsactie.'' Namens de fractie van Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig heeft raadslid Janine Passchier ook om opheldering gevraagd. Het college heeft enkele weken de tijd om een reactie te geven. Opvallend is overigens wel, dat een inwoner een boete van 140 euro moet betalen, omdat hij zijn hond aangelijnd op de stoep liet lopen aan de Golfbaan achter de Muze. Zo meldde iemand op de Facebookpagina 'Je bent Noortukker als'. De bekeuring is opmerkelijk, omdat het hondenverbodsbord geplaatst stond in het openbaar groengedeelte.


Joep Derksen