Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Geen boetes voor woningbouwverenigingen

KAAG EN BRAASSEM > Als de woningbouwverenigingen zich niet houden aan de afspraken, die met de gemeente zijn gesloten, dan volgen er geen sancties. Deze mededeling deed wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) dinsdag 14 februari tijdens de vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein.


De gemeente en de woningbouwverenigingen hebben 'prestatieafspraken' gemaakt, waar het gaat om onder meer het realiseren van nieuwe sociale woningbouw in de periode tot 2020. Werkgroeplid Hans van der Zwet wilden weten: ,,Zijn er sancties afgesproken op het niet halen van de prestatieafspraken?'' Maar Schoonderwoerd stelde: ,,Dat is ingewikkeld. We kunnen de woningbouwcorporaties niet wegsturen. Dit zijn afspraken waar we met z'n allen voor gaan, maar er zitten geen boetes op.''