Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Politieke onrust over De Vlinder

Ter Aar > Nog altijd is er geen duidelijkheid over de toekomst van De Vlinder. Wel blijven alle opties open, waar het gaat om deze sporthal annex recreatiefaciliteit. Onderzoek moet uitwijzen, wat er in 2019 het beste kan gebeuren: het behouden en verbeteren van de huidige hal of het verplaatsen van deze faciliteit naar het nieuw te bouwen integraal kindcentrum (ikc).

Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) wees donderdag 2 februari kritiek op zijn handelen door MPN/PN van de hand. Fractievoorzitter Pien Schrama (MPN/PN) liet weten, dat ze 'de indruk kreeg dat de wethouder de regie wat kwijt is'. Ze wilde duidelijkheid over de manier waarop alle betrokkenen worden geïnformeerd.

Elkhuizen stelde, dat hij al in gesprek is met sportverenigingen, de dorpsraad en de actiegroep, die De Vlinder wil behouden. 'Deze mensen krijgen een stem in de de varianten (en kunnen laten weten, JD) hoe hun gedachten er over zijn. Met deze varianten komen we naar de gemeenteraad toe.' Maar Schrama bleef kritisch. Ze wees er op, dat de wethouder vorig jaar had gesteld, dat de Vlinder niet zou sluiten. Maar dat hij daarna de variant 'Behoud van de Vlinder' toch had toegevoegd. Schrama: 'Die variant zat er dus niet in. Kom nu met een heldere aanpak voor De Vlinder en voor de binnensportaccommodaties.'

Hierop was het geduld van fractievoorzitter Marco Oehlenschläger van coalitiepartner D66 op. 'Laten we als raad niet meedoen aan dit soort paniekgedrag. U klopt dit op tot grote hoogte. Ik ga er van uit dat Ter Aar op dit moment genoeg informatie heeft en dat het goed gaat komen. Ga gerust slapen; het komt goed met Ter Aar.'


Joep Derksen