Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Brandweerauto zorgt voor ophef

ROELOFARENDSVEEN > Een verkeerd geparkeerde personenauto van de brandweer heeft voor ophef gezorgd in het dorp. De bestuurder had deze wagen namelijk geparkeerd bij het gemeentehuis, net naast het zebrapad. Dat leidde tot een twitterbericht met foto en de tekst: ,,Stel, je moet met je rolstoel of kinderwagen naar t gemeentehuis..... best krap. En niet de eerst auto die zo staat.''

De journalist van het Witte Weekblad stelde deze kwestie direct aan de kaak tijdens het persgesprek met wethouder Henk Hoek (CDA), dat op dat moment plaats vond. De wethouder werd gevraagd, of hij direct actie ging ondernemen om een bekeuring uit te schrijven, of dat dit parkeergedrag wordt gedoogd. Of worden er paaltjes neergezet om het parkeren daar te belemmeren? Hoek liet hierop weten: ,,Ik stel vast, dat hier een auto staat en dat er mensen zijn die weinig compassie hebben met de plek waar ze zich bevinden. Ze houden geen rekening met het effect dat ze door hun gedrag bereiken. We gaan niet halsoverkop paaltjes neerzetten of bekeuren. Als mens zeg ik: z Verplaats je eens in iemand die van een rolstoel of scootmobiel afhankelijk is.'' Wel zegde de wethouder toe, dat hij deze situatie zou aankaarten bij de burgemeester, die verantwoordelijk is voor de handhaving.


En er werd direct doorgepakt. Snel daarna volgde het twitterbericht, dat de betreffende bestuurder van de brandweer ,,is aangesproken op zijn gedrag”. De auto is direct weggezet, zodat het gemeentehuis weer gemakkelijk bereikbaar was voor de minder validen. Een suggestie van inwonerraadslid Nick van Egmond (D66) om een bordje met 'Parkeren alleen in de vakken' te plaatsen, wordt door de gemeente overwogen.