Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Fietskluisjes in gebruik genomen

ROELOFARENDSVEEN > Medewerkers van de bedrijven op de bedrijventerreinen Lasso en Lasso-Zuid kunnen voortaan gebruik maken van tien fietskluisjes. Wethouder Yvonne Peters (VVD) opende deze kluisjes officieel op maandag 6 februari, samen met Joor Wijsman, bestuurslid vereniging Parkmanagement, Barry Verdel namens het parkmanagement en Mark Bosman, bedrijfscontactenfunctionaris.

De fietskluisjes worden volledig betaald door de gemeente. Het doel er van is, om meer medewerkers te stimuleren om het openbaar vervoer te laten nemen. Vervolgens kunnen ze vanaf de bushalte bij Castelijn hun fiets uit het kluisje halen en het laatste stukje naar het werk al peddelend afleggen. ,,Dit is een klein stapje verder om de bereikbaarheid te verbeteren'', aldus Peters.

Iedere medewerker die dat wil, krijgt een eigen sleutel voor een fietskluisje. Ook bestaan er plannen om kluisjes te gebruiken voor het stallen van leenfietsen, waar klanten gebruik van kunnen maken. Mochten de kluisjes een daverend succes worden, dan is de gemeente bereid om nog meer fietskluisjes te plaatsen. Of het dan ook alleen maar op kosten van de gemeente gaat; daarover moeten wethouder Peters en het parkmanagement nog in gesprek gaan met elkaar.


Joep Derksen