Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

12 februari 2017

Raad pleit voor snelheidsverlaging

Nieuwkoop > De gemeenteraad stemde donderdag 2 februari unaniem in met een motie, waarin de Provincie Zuid-Holland wordt opgeroepen om de snelheid op de Westkanaalweg te verlagen van 60 naar 50 kilometer per uur. Ook moet het college van burgemeester en wethouders proberen te bereiken, dat er maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid op de Westkanaalweg en omliggende straten verbeterd wordt.


Ook krijgt het college de opdracht om bij de politie te vragen of er tijdens de reconstructie van de Aardamseweg extra gehandhaafd wordt op snelheidsovertredingen. Wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet weten, dat hij deze motie van harte ondersteunde en zeker zal gebruiken tijdens de gesprekken met de Provincie. Ook zal hij de Gedeputeerde van de Provincie een grafiek overhandigen, waaruit blijkt, dat de afgelopen paar jaar al 24 aanrijdingen hebben plaatsgevonden op de Westkanaalweg. Elkhuizen: 'Ik kan me niet voorstellen, dat de gemeente zich er met deze gegevens gemakkelijk van af zal maken.' Ook zal hij pleiten voor het verbieden van landbouwverkeer op de Aardamseweg. De Provincie Zuid-Holland heeft toegezegd, een onderzoek uit te voeren naar verschillende varianten om structurele (verkeersveilige) maatregelen te nemen, die op de middellange en lange termijn gerealiseerd kunnen worden.