Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Twee voor één

WOUBRUGGE > Het college van burgemeester en wethouders wil, dat De Ukkepuk de speeltoestellen op haar terrein overneemt van de gemeente. Bovendien moeten er op termijn twee officiële speelplekken verdwijnen.

Het gaat dan om de speelplaatsen aan de Witte Klaver (ter hoogte van nummer 90) en aan de Cornelis Kempenaarlaan (ter hoogte van nummer 61). Volgens een ambtelijk advies bestaat de speeltuin aan de Witte Klaver ,,uit twee wipkippen en heeft dus weinig speelwaarde. De speelplek aan de Cornelis Kempenaarlaan ligt vlakbij de school en de kinderdagverblijven. Op de terreinen van al deze panden staan speeltoestellen. Hierdoor heeft deze speelplek geen of weinig toegevoegde waarde voor de speelwaarde in de kern.''


Aan de andere kant ziet de gemeente wel de meerwaarde van een nieuwe speelplek aan de oostzijde van de Bateweg. Tussen de Kerkweg en de Emmalaan zou er best een nieuwe speelplaats kunnen komen. Omdat er al een informele speelplek naast Emmalaan 1 is, kan deze worden geüpgraded naar een formele speelplek. Het geld voor het onderhoud en uitbreiding van die plek kan gevonden worden in het op termijn opheffen van de Witte Klaver en Cornelis Kempenaarlaan.