Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Vrij Groen zoekt nog steeds een plek

OEGSTGEEST > De organisatie Vrij Groen, die een tuin beheerde aan de Rijnhofweg in Nieuw Rhijngeest, blijkt nog helemaal geen nieuw onderkomen in Leiden te hebben. Vorige maand meldde het college van burgemeester en wethouders, dat Vrij Groen een nieuwe plek had gevonden in de buurgemeente. Maar inspreekster Van Dam stelde, dat er alleen nog maar gesproken wordt met het Leidse college. Een hulpvraag aan het college werd volgens haar compleet genegeerd.


Er is weliswaar door het college gekeken naar de mogelijkheid om Vrij Groen onderdak te geven in de Kamphuizerpolder, maar toen dat niet lukte waren volgens Van Dam ,,andere plekken zoals de Klinkenbergerplas en onder de hoogspanningsmasten in Haaswijk niet bespreekbaar. Ik kreeg geen enkele reactie. We bieden ons werk graag aan, maar hebben een eigen plek nodig.'' Ze besloot: ,,Een oplossing is er nog niet. We hebben met Leiden gesproken en er is een locatie op het oog, maar dit is nog niet rond.''