Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Onderzoek naar Drechtdoorsteek

KAAG EN BRAASSEM > Een grote meerderheid van de CDA-fractie is niet enthousiast over de plannen voor een Drechtdoorsteek bij Leimuiden. Toch stemt de partij, op aandrang van fractievoorzitter Karin van der Kaaden in met het uitvoeren van een onderzoek. Uit dit onderzoek moeten volgens Van der Kaaden 'alle belangen en niet eenzijdige belangen' naar voren komen.

Het is dan wel de vraag, in hoeverre de belangen van de inwoners van Leimuiden ondergesneeuwd worden bij de belangen van de bestuurders van Aalsmeer en de regio Amsterdam. Vorig jaar gaf wethouder Yvonne Peters (VVD) al aan, dat ze kansen ziet voor een 'XX Large waterfunpark'. Dat waterfunpark met allerlei wateractiviteiten zou dan komen bij de Drechtdoorsteek van maar liefst 800 meter lang; dwars door de polder Vriezekoop. Ze droomde tijdens de politieke vergadering van 29 februari 2016: ,,Misschien kan hier een groot vakantiepark gerealiseerd worden, wat werkgelegenheid kan geven.''


Joep Derksen