Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Oproep voor 'Driestromenschets'

WOUBRUGGE - Twee inwoners, Rien de Grauw en Emile van der Linden, trokken maandag 6 maart aan de politieke alarmbel over de houtskoolplannen van de Dorpsraad. Zij verweten de leden van de Dorpsraad ondeskundigheid over het bedenken van de plannen en hintten er zelfs op, dat er sprake zou kunnen zijn van belangenverstrengeling.

De Grauw voerde het woord namens beiden. Volgens hen is er geen sprake van een 'houtskoolschets, waarin allerlei zaken kunnen worden aangepast', maar heeft de Dorpsraad een ,,volledig masterplan gemaakt over scholen, sportvelden, bouwen en groenstroken, waarop nauwelijks aanpassingen mogelijk zijn''. Dat soort plannen zouden wel eens 20 miljoen euro kunnen kosten, maar een financiële onderbouwing ontbreekt, zo hekelde De Grauw.

Hij pleitte voor het opzetten van een werkgroep, die een 'driestromenschets' gaat opzetten, waarbij meerdere plannen voor de toekomst van het dorp worden uitgewerkt. ,,Wij zien de Dorpsraad niet als ontwikkelaars van een plan. Dit gaat over meer dan alleen maar een paar wipkippen of glijbanen.'' Hierop vervolgde De Grauw: ,,Weidegrond is eigendom van een lid van de Dorpsraad; dat mag wel bebouwd worden. Het kan toeval zijn!'' Dit schoot de toeluisterende Ben Beukenholdt, voorzitter van de Dorpsraad Woubrugge in het verkeerde keelgat: ,,Uw opmerkingen over vermeend eigenbelang van dorpsraadsleden neem ik u zeer kwalijk. Dat is absoluut niet het geval en dat kun je nergens op baseren.''

Joep Derksen