Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Plannen om Gnephoek vol te bouwen

WOUBRUGGE > De plannen van de gemeente Alphen aan den Rijn om zo'n 10.000 woningen te bouwen in de Gnephoek, nemen steeds serieuzere vormen aan. Ook het college van burgemeester en wethouders ziet ,,een bepaalde nut en noodzaak'' om woningen in deze polder te bouwen, zo liet wethouder Herman Haarman (D66) maandag 6 maart tijdens de fractievergadering van zijn partij weten.


Het college van Alphen wil dat er in de polder 'stedelijk gewoond' wordt. Mocht er in de Gnephoek gebouwd worden, dan is het ook nodig om de infrastructuur aan te pakken. Zo moeten zowel de spoorverbindingen als de wegen worden aangepakt. Ook staat een nieuwe aansluiting tussen de noordkant van Alphen aan den Rijn en de A4 op het wensenlijstje. Of de Gnephoek de meest geschikte locatie is om een nieuwe woonwijk met zo'n 10.000 huizen te bouwen, moet onderzoek uitwijzen. De resultaten van dat door de gemeente Alphen betaalde onderzoek, worden nog voor de zomer bekend gemaakt. De gemeenteraad van Kaag en Braassem werd woensdagavond 8 maart geïnformeerd over de bouwplannen in de Gnephoek.