Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 maart 2017

Raad aan hand van college voor nieuwe vorm afvalinzameling

OEGSTGEEST > Wat moeten de inwoners in de toekomst gaan doen, om er voor te zorgen dat het afval beter gerecycled wordt? Hierover hebben vertegenwoordigers van organisaties als SOEK, Het Warenhuis, het Repair Café, platform duurzaam dorp, het MEC, diverse wijkverenigingen en voetbalvereniging UDO gebrainstormd.


Uiteindelijk zijn deze mensen gekomen tot vijf alternatieve voorstellen, die op donderdag 6 april vanaf 19:00 uur gepresenteerd worden in de raadszaal van het gemeentehuis. Uiteindelijk moet de gemeenteraad een keuze maken uit deze voorstellen. Maar het college neemt voor die tijd alvast het initiatief om één van de scenario's aan de raad aan te bevelen. Bij de voorstellen gaat het onder meer om vraag of diftar (gedifferentieerd betalen: een bedrag van elke afvalzak met restafval) of 'omgekeerd inzamelen' moet worden ingevoerd. Bij omgekeerd inzamelen wordt het restafval niet meer bij de huizen opgehaald, maar moeten de inwoners deze zakken naar ondergrondse containers brengen. Ook een combinatie van 'diftar' en omgekeerd inzamelen is mogelijk, zo blijkt uit de ervaringen in Lisse.