Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Weer onrust over varkenshouder

WOUBRUGGE > Hoewel de gemeenteraad heeft ingestemd met de verplaatsing van varkenshouder Kroes naar de Kruisweg, moeten nog een aantal (juridische) stappen genomen worden. Maar ondertussen wordt de varkenshouder wel belaagd door de RVO (Raad Voor Ondernemingen). Zijn huidige faciliteiten voldoen niet meer aan de wet, waar het gaat om het welzijn van de varkens. Daarom heeft Kroes een aanvraag ingediend om zijn huidige voorzieningen uit te breiden.

Wethouder Herman Haarman (D66) bezwoer tijdens de fractievergadering van SVKB, dat deze aanvraag slechts een formaliteit is. Op het moment, dat Kroes verhuist naar de Kruisweg wordt het bestemmingsplan aan de A. de Graaflaan veranderd in 'Woningbouw'. Maar twintig omwonenden zijn hier niet zo gerust op; zij hebben bezwaar ingediend tegen het verzoek om het bedrijfspand uit te breiden.


Ook fractievoorzitter Petra van der Wereld (SVKB) heeft sterke twijfels. ,,Wij hebben ingestemd met de verhuizing naar de Kruisweg, met de intentie dat Kroes weggaat uit Woubrugge. Nu ligt er een voorstel, waarbij Kroes mag blijven zitten en uitbreiden, als de verhuizing naar de Kruisweg niet lukt.'' Het argument van de wethouder, dat Kroes überhaupt al mag uitbreiden, als hij blijft zitten, maakte geen indruk. ,,Ik heb geen waterdichte garantie, dat Kroes toch weg gaat, als we hier nu mee instemmen. Als hij niet verhuist, mag hij hier uitbreiden.'' Twee kamers verder, bij de fractievergadering van LKB, bleek fractievoorzitter Ton van Velzen er heel anders over te denken: ,,Als Kroes deze toestemming voor uitbreiding niet aanvraagt, moet hij weg volgens de wettelijke regels.''