Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Zoektocht naar vrouwen blijft doorgaan

KAAG EN BRAASSEM > Vorig jaar organiseerde het CDA een avond om meer vrouwen geïnteresseerd te krijgen in de politiek. Niemand minder dan Mona Keijzer, CDA-Tweede Kamerlid kwam naar Rijpwetering om daar tijdens een high tea te praten over 'Vrouwen en politiek'.


De partij had de hoop, dat hierdoor meer vrouwen zich zouden melden om actief te worden. Inwonerraadslid Anja de Rijk liet indertijd weten: 'CDA Kaag en Braassem ziet een terugloop van vrouwen in de fractie en het bestuur betreurt dit. Een goede balans tussen mannen en vrouwen is wenselijk.'' Maar de actie blijkt weinig effect gehad te hebben. Er was één vrouw, die wel interesse had om politiek actief te worden, maar zij kreeg een nieuwe baan en vanwege deze functie mocht ze zich niet meer politiek verbinden. Tijdens de fractievergadering van maandag 6 maart liet De Rijk weten, dat de zoektocht doorgaat. Op dit moment heeft het CDA-bestuur nog maar drie leden. De Rijk verzuchtte: ,,Het zou fijn zijn als we een bestuurslid er bij krijgen.''