Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Actie tegen verkeersdrempels

Nieuwveen – De bewoners van de Oude Nieuwveenseweg balen enorm van de komst van twee drempels. Enkelen namen het heft in eigen hand en stelden een vragenlijst op om er achter te komen hoeveel mensen de aversie tegen de verkeersdrempels delen. Binnen vier dagen hadden 60 van de 137 gezinnen gereageerd en slechts drie personen blijken voorstander van de drempels te zijn. De rest baalt van deze snelheidsremmers.

Tijdens de meningsvormende raadsvergadering van donderdag 20 april sprak de heer Van Dongen in en hij riep namens de bewoners de gemeenteraadsleden op om het besluit voor het aanleggen van twee verkeersdrempels in de Oude Nieuwveenseweg weer in te trekken. ,,Deze drempels zijn overbodig, ze zorgen voor trillingen, geluid en irritatie van chauffeurs, die na zo'n drempel harder gaan rijden.'' Het is ook een veilige weg, betoogde Van Dongen: In de laatste vijf jaar is er geen persoonlijk letsel geweest in deze straat. Wel twee keer materiële schade, maar dat werd één keer veroorzaakt door een dronken chauffeur.''


Maar wethouder Guus Elkhuizen (SBN) liet weten, dat er snelheidsmetingen zijn gehouden; hieruit bleek dat er te hard gereden wordt in deze straat. Bovendien was de gemeente benaderd met klachten en een verzoek om de drempels aan te leggen. ,,Er was alle aanleiding om maatregelen te treffen en dat zijn de drempels.'' De gemeenteraadsleden lieten Van Dongen weten, dat ze nog gaan nadenken over het verzoek om de drempels niet te plaatsen.