Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

Gemeente steunt operatie Steenbreek

LISSE > Steentje er uit, plantje er in. Wie een steen uit zijn of haar tuin haalt en deze binnenkort inlevert, krijgt hiervoor een plantje terug. Met deze actie wordt aandacht gevraagd om de verstening van de tuinen tegen te gaan. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) maakte dinsdag 28 maart bekend, dat de gemeente dit en volgend jaar in totaal 30.000 euro uitgeeft om meer particuliere tuinen op te fleuren.


Het gemeentebestuur hoopt, dat hoveniersbedrijven en tuincentra zich later dat jaar ook gaan inzetten om deze actie te ondersteunen. ,,Het is mooi als dit initiatief als een olievlek uitbreidt. Bedrijven kunnen zich bij de gemeente melden'', aldus Nieuwenhuis. Het is niet toegestaan om stenen van gemeentegrond te gebruiken om een plantje in de wacht te slepen. Op dit moment is nog niet bekend, wanneer dit jaar de operatie Steenbreek gaat beginnen.